Volledig scherm
© YouTube

De 'broodjes' zijn gearriveerd op N271 bij Gennep

GENNEP/HEIJEN - Op de provinciale weg N271 langs Gennep en Heijen zijn in de nacht van dinsdag op woensdag de eerste 'broodjes' gelegd.

Die witte verdikkingen in het asfalt zijn bedoeld als fysieke rijbaanscheiding. De broodjes zijn het laatste onderdeel van de tijdelijke inrichting voor de weg.

Ongeval
Iets meer dan een jaar geleden kwam een Groesbeekse automobilist om het leven op deze route doordat hij op een landbouwvoertuig botste. Na dat ongeval trof de provincie Limburg maatregelen. De rijbanen werden gescheiden met barriers waardoor tractoren niet meer op de rijbaan voor het reguliere verkeer konden komen.

Tweede deel
Inmiddels zijn die barriers weggehaald, is er een dubbele streep getrokken, zijn borden geplaatst en zijn nu de eerste broodjes neergelegd. Volgens burgemeester Peter de Koning moest afgelopen nacht het asfalt verwarmd worden om de broodjes op de rijbaan te kunnen bevestigen. In de nacht van woensdag op donderdag wordt het tweede deel van de weg aangepakt. Als de broodjes eenmaal liggen, worden de borden verwijderd.

De N271 blijft op deze manier ingericht totdat in 2019 de uiteindelijke herinrichting plaatsvindt.

Maasland