Volledig scherm
Peter de Koning (links) voor de laatste keer als burgemeester bij de doorkomst van de Vierdaagse in Gennep. © Theo Peeters

De laatste Vierdaagse voor De Koning

GENNEP - Hij stond er alsof er niets aan de hand is in Gennep. Burgemeester Peter de Koning, met de blinkende ketting om de nek. Hij schudde handjes, zwaaide en deed vrolijk mee met de high fives van de wandelaars. De deelnemers aan de vijftig kilometer van de Vierdaagse bezorgden De Koning een mooie laatste Vierdaagse. 

Volledig scherm
Vierdaagsedoorkomst in Gennep. Burgemeester Peter de Koning en helemaal rechts met een appeltje in de hand wethouder Peter Lucassen. De Koning vertrekt als burgemeester na een vertrouwensbreuk tussen hem en de wethouders. © Theo Peeters

Want die van volgend jaar zal hij niet meer als burgemeester van Gennep meemaken. In september krijgt Gennep immers een waarnemend burgemeester, omdat De Koning na een vertrouwensbreuk tussen hem en de Gennepse wethouders vertrekt. De doortocht van vandaag zal zo'n beetje het laatste optreden van De Koning zijn geweest.

Zo zal de Koning op 5 september waarschijnlijk ook niet het startschot kunnen lossen van de hem zo geliefde Boels Ladies Tour. Gennep is de komende drie jaar etappeplaats voor de vrouwenwielerwedstrijd. Het kost de gemeente 75.000 euro voor de komende drie jaar. De Koning heeft zich enorm ingezet om het evenement voor de komende drie jaar naar Gennep te halen. 

Volledig scherm
Drukte in Gennep © dg
Volledig scherm
Vierdaagsedoorkomst in Gennep. Een nieuwe oude slogan I AM GENNEP. © Theo Peeters
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland