De nertsenfarm in Ven-Zelderheide.
Volledig scherm
PREMIUM
De nertsenfarm in Ven-Zelderheide. © Theo Peeters

Dertigste coronabesmetting op nertsenfokkerij, hoe kan dat? ‘We zijn niet ziek, en toch gebeurt dit’

VEN-ZELDERHEIDE - Harrie Hendriks is de dertigste nertsenhouder in Nederland wiens nertsen zijn geruimd na besmetting met het coronavirus. ,,Ongekend.’’

32 reacties

 • LVCer

  5 maanden geleden
  Stomme vraag misschien maar stel m toch (en even los van dierenleed etc.): hoe kan het ene nertsenbedrijf een andere besmetten ? Of vliegt Covid ineens kilometers door de lucht ?
 • de heer J. Zomers (68)

  5 maanden geleden
  Nederland telde tot voor kort ongeveer 150 nertsenfarms.Dit soort hokken zijn geschikt om KIPPEN in te houden (kippenfarm)... het is ondoenlijk om de hokken voorgoed leeg te laten staan - er zal geld op de plank moeten komen, het is hier geen Luilekkerland.Carola Schouten moet stimuleren dat daar kippen in komen.
 • Weijers

  5 maanden geleden
  Corona virussen bestaan al heel lang, bij mens en dier. Dit is nooit een probleem geweest en dien we allemaal alsof de wereld vergaat, denk dat als je de gemiddelde huiskat zou gaan testen zul je verbazingwekkend vaak ook het coronavirus tegen... Krijg sterk het idee dat de overheid nu heel snel wil schakelen om zo snel mogelijk van de nertsen af te komen, deze waren voor hen toch al een doorn in het oog. Ik hoop dat ze het voor deze gedupeerde ondernemers nu wel Financieel netjes afwikkelen. Triest staaltje politiek....
 • de heer J. Zomers (68)

  5 maanden geleden
  Nee hoor... daar komen gaan nertsen meer in - met nertsen kun je momenteel geen stuiver verdienen.
 • Donna

  5 maanden geleden
  Carola Schouten zou in augustus de beslissing nemen of er eerder gestopt wordt met deze afschuwelijke nertsenfokkerijen. Waarom nog langer wachten? Het moet niet zo zijn dat we de komende 3 1/2 jaar die kooien weer vullen, met nog meer dierenleed.
 1. Wie met zijn pasje bij het zwembad in Gennep komt, kan niet naar binnen: eerst even naar yask.nl

  Wie met zijn pasje bij het zwembad in Gennep komt, kan niet naar binnen: eerst even naar yask.nl

  GENNEP - Optisport ging, Yask kwam. Als nieuwe exploitant van sportaccommodatie Pica Mare in Gennep. ‘De dienstverlening wordt voortgezet, zodat klanten in het nieuwe jaar op vertrouwde wijze van het bestaande aanbod gebruik kunnen blijven maken', stond in het persbericht van de gemeente Gennep. Maar zo makkelijk gaat dat niet. Want wie met zijn pasje bij het zwembad komt, kan niet naar binnen.
 1. Dreigende rellen in Nijmegen: burgemeester Bruls de straat op
  Play

  Dreigende rellen in Nijmegen: burgemees­ter Bruls de straat op

 2. Ernst Kuipers: 'In de eerste golf was er applaus, nu agressie'
  Play

  Ernst Kuipers: 'In de eerste golf was er applaus, nu agressie'

Maasland