Het Lange Ven in Heijen wordt uitgebaggerd.
Volledig scherm
PREMIUM
Het Lange Ven in Heijen wordt uitgebaggerd. © Theo Peeters

Deze oude Maasarm was langzaam in bos aan het veranderen, nu is het bagger. ‘Maar over een tijdje zie je er niets meer van’

HEIJEN - Weinig mensen zullen dit bijzondere plekje kennen en wie het kent, zal schrikken. Inderdaad. Dit, lieve natuurliefhebber, is het Lange Ven in Heijen. En de komende tijd zal het een aangeslagen indruk maken. Maar wees gerust, zegt boswachter Andy Liebrand: er komt een dag dat er kikkers kwaken, libellen zoemen en salamanders snorkelen. 

 1. Hoe onze bossen in korte tijd veranderen: ‘Als je kleinzoon zelf opa is, wandelt hij over een heel andere Veluwe’
  PREMIUM

  Hoe onze bossen in korte tijd veranderen: ‘Als je kleinzoon zelf opa is, wandelt hij over een heel andere Veluwe’

  Hij ziet het in zijn eigen achtertuin gebeuren. De vijgenboom die je zelfs in de winter niet meer naar binnen hoeft te halen. De Corsicaanse den in het bos vlakbij. Die had het in de jaren ’80 zwaar, maar doet het met de huidige ‘Italiaanse’ zomers in ons land uitstekend. Hoogleraar Europese bossen Gert-Jan Nabuurs durft de voorspelling wel aan: onze bossen gaan flink veranderen.
 1. Megadrukte verwacht in distributiecentra PostNL
  Play

  Megadrukte verwacht in distribu­tie­cen­tra PostNL

 2. Twee jongeren gearresteerd na gooien van vuurwerk in Arnhem
  Play

  Twee jongeren gearres­teerd na gooien van vuurwerk in Arnhem

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland