Volledig scherm
PREMIUM
Het hoofdkantoor van zorginstellling Dichterbij in Gennep. © Theo Peeters

Dichterbij grijpt in na mishandelingszaak

GENNEP - Zorgorganisatie Dichterbij zet, als gevolg van de vermeende mishandelingszaak op een zorglocatie in Gennep, het mes in het aantal uitzendbureaus waarmee ze zaken doet. Ook wil de instelling dat personeel sneller aan de bel trekt als iets niet goed gaat. 

De eerste melding van een ouder bleef binnenskamers.

Drie uitzendkrachten worden verdacht van mishandeling, verwaarlozing of misbruik van ernstig verstandelijk gehandicapten die verbleven op de locatie De Logterberge in Gennep. Het politie-onderzoek is nog in volle gang en ‘voorlopig nog niet afgerond’, laat een woordvoerster weten.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Marian Leideritz, de vrouw die nooit opgeeft: ‘Sommige mensen zullen denken: heb je haar weer’
    PREMIUM
    vrijdaginterview

    Marian Leideritz, de vrouw die nooit opgeeft: ‘Sommige mensen zullen denken: heb je haar weer’

    OTTERSUM - Er is een kloof in de samenleving, zegt Marian Leideritz (68) uit Ottersum. Om daar iets aan te doen, organiseert ze activiteiten die Nederlanders en nieuwkomers moeten verbinden. Het is het zoveelste initiatief in Gennep waar ze zich voor inzet. ,,Ik zie soms anderen denken: die Marian kickt op belangstelling, maar het is precies het tegenovergestelde.’’

Maasland