Volledig scherm
Het reclamebord dat de weg wijst naar mini-camping De Niers in Ven-Zelderheide moet verdwijnen. Daarvoor in de plaats komt een gemeentelijk toeristisch verwijsbord. © DG

Drie chalets op camping De Niers in Ven-Zelderheide, maar verwijsbord moet weg

GENNEP - Drie vakantiechalets mogen de eigenaren van mini-camping De Niers in Ven-Zelderheide bouwen op eigen terrein. Ook krijgen drie studio’s die al drie jaar in gebruik zijn als gastenverblijf een legale status. De studio’s op de camping aan de grens met Duitsland moesten nog vergund worden. Dat gaat nu gebeuren. 

Volledig scherm
Ook de andere borden moeten volgens de gemeente Gennep verdwijnen. © DG

Gemeente Gennep komt camping De Niers tegemoet bij een verzoek dat eigenaren Henk en Daniela indienden. Zij willen een reclamebord legaliseren op de hoek van de Kleefseweg en Biesterveld. Dat staat Gennep niet toe. Sterker: het bord moet meteen weg. Daarnaast vragen ze officieel toestemming aan voor de studioverhuur in een loods en willen ze drie chalets bouwen waar ook minder valide recreanten terecht kunnen. 

De camping is gelegen tegen de rivier Niers aan. Er zijn 24 kampeerplaatsen voor caravans, campers en tenten. Volgens wethouder Rob Peperzak van Gennep kunnen de nieuw te bouwen chalets een aanvulling zijn op het toeristisch aanbod in Gennep. Peperzak: ,,Dit soort chalets die geschikt zijn voor minder valide mensen hebben we nog niet. De bestaande studio’s zijn zonder toestemming in gebruik. Dat wordt nu gelegaliseerd.’’

Tegemoetkoming
Gennep komt de ondernemers tegemoet met de legeskosten. Volgens de officiële regels zou de camping voor de drie chalets een bedrag van 10.000 euro moeten neertellen. Dat staat volgens de gemeente in geen verhouding tot de investering die nodig is. Door alleen een rekening te sturen voor een kleine aanpassing van het bestemmingsplan van 812 euro zijn de ondernemers veel goedkoper uit. 

Hieronder een impressie van de mini-camping in Ven-Zelderheide.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland