Volledig scherm
De inval in het pand in Milsbeek. © Waldie Rutten/RonVMedia

'Drugsverdachten Milsbeek produceerden voor 5 miljoen euro aan amfetamine'

ARNHEM/ MILSBEEK - Drie mannen (van 32, 46 en 55 jaar, afkomstig uit Lent, Malden en Nijmegen) die volgens justitie deel uitmaken van een grote drugsbende, komen voorlopig niet op vrije voeten. Dat oordeelde de rechtbank van Arnhem woensdag tijdens een pro-formazitting. Het drietal zit sinds januari van dit jaar vast, nadat de politie een groot drugslab in Milsbeek oprolde. 

In het lab, dat was gevestigd op bedrijventerrein Ovenberg, zouden de verdachten ruim 800 kilo amfetamine hebben geproduceerd, zo bleek woensdag in de rechtbank. De straatwaarde daarvan loopt tegen de vijf miljoen euro. En dat zijn zeer ernstige verdenkingen, constateerde de rechter: ,,Het gaat hier niet om een paar wietplantjes op de achterbank van de auto.’’

Quote

Mijn cliënt zit al ruim een half jaar vast, zonder dat er schot in de zaak zit

Advocaat

De inval was een uitvloeisel van een vondst van een flinke hoeveelheid chemicaliën in een pand in Nijmegen in augustus vorig jaar. Daar stonden ongeveer vijftig jerrycans met een gevaarlijke vloeistof waarvan bekend is dat die wordt gebruikt bij het maken van synthetische drugs. Destijds werden ook al twee verdachten aangehouden.

Een team van rechercheurs van de politie-eenheid Oost-Nederland heeft vanaf die tijd uitvoerig onderzoek gedaan om de betrokkenen te achterhalen en het netwerk in beeld te krijgen. Op die manier kwam het lab in Milsbeek in beeld.

Geen schot in de zaak

Maar met dat drugslab hebben de verdachten in kwestie helemaal niets te maken, zo betoogden hun advocaten gisteren ter zitting. De raadslieden ergerden zich aan het tempo waarin justitie onderzoek doet. ,,Mijn cliënt zit al ruim een half jaar vast, zonder dat er schot in de zaak zit’’, aldus één van hen. ,,Hij begint zo langzaamaan ongeduldig te worden. En ik kan hem geen ongelijk geven.’’

Verzoeken om de verdachten tijdelijk op vrije voeten te stellen, wees de rechtbank echter resoluut af. De zaak komt in december inhoudelijk voor. Gezien de omvang van het strafdossier heeft de rechtbank daarvoor meerdere dagen uitgetrokken.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. 20 graden? Brrrr! Kachel weer vol aan na klacht Gennepse ambtenaren tijdens warmetruienweek

    20 graden? Brrrr! Kachel weer vol aan na klacht Gennepse ambtenaren tijdens warmetrui­en­week

    GENNEP - Het voornemen was mooi, maar de ambitie mogelijk iets te groot. Op initiatief van het college van burgemeester en wethouders van Gennep houdt de gemeente geen warme-truiendag maar een warmetruienweek. Ter bevordering van het milieubewustzijn en om de duurzaamheid praktisch te stimuleren. De verwarming gaat omlaag en warme kleding zorgt dat er toch gewoon gewerkt kan worden. Dat lukte niet helemaal.

Maasland