De voormalige ambulancepost in Gennep.
Volledig scherm
De voormalige ambulancepost in Gennep. © Theo Peeters

Eén op drie ziekenwagens komt te laat in Gennep na sluiting van ambulancepost

UPDATEGennep - Een op de drie ambulances komt in Gennep te laat aan na een 112-melding. Sinds de sluiting van de ambulancepost in Gennep vorig jaar augustus is de ambulancezorg ernstig verslechterd. Dat zegt burgemeester Peter de Koning, op basis van de jongste gegevens over de aanrijtijden. ,,Er zijn mensen te laat in het ziekenhuis gekomen, doordat de ambulance niet op tijd kon zijn’’, weet de Koning zeker.

6 reacties

 • P 6

  3 jaar geleden
  Alleen als de ambulancemedewerkers al in de auto zitten en er geen overige verkeer is, dan is 15 minuten met moeite haalbaar. In de praktijk is het gewoon 20+ minuten, als alles mee zit. Wie zit de politiek hier voor de gek te houden?
 • Biker

  3 jaar geleden
  Als de minister aangeeft verantwoordelijk te zijn voor de juiste randvoorwaarden waartoe spreiding en beschiikbaarheid van ambulances behoren dan kan en moet hij dus op het matje geroepen worden. Ze voldoen namelijk niet aan de randvoorwaarden, tis allemaal niet zo heel lastig maar dit kan niet zo dan zullen ze moeten inzien.
 • Ouderot

  3 jaar geleden
  In Den Haag zijn ze ziende blind! Waarom zou je zorgen da zorg bij nood goed geregeld is?Bijkomend voordeel voor deze blinden is dat er als neveneffect doden gaan vallen.Ach dat ruimt op en zo raken we ook wat volk kwijt; het is hier toch al dichtbevolkt
 • Maikel

  3 jaar geleden
  Zorgelijke situatie dus...Maar ja wat nu.  Dit kan toch niet  verder zo... 
 • Djie Pie

  3 jaar geleden
  De overheid tikt gisteren zonder blikken of blozen 680 miljoen af voor de KLM. Maar een paar ton voor goede ambulancezorg in Gennep: hier is geen geld voor. Waar zijn we mee bezig in de bv Nederland ?

Maasland