Volledig scherm
In Cuijk is het aanleggen van glasvezel al in volle gang © Ed van Alem

Eerste stappen naar glasvezel in Gennep zijn gezet

GENNEP - Gennep is straks de eerste Limburgse gemeente waar overal snel internet is aangelegd. Begin dit jaar werd duidelijk dat de inwoners glasvezel krijgen, alleen op welke termijn bleef lang onduidelijk. Deze week is het startschot van de aanleg gegeven.  

Sommige mensen werden ongeduldig. Het idee van glasvezel in Gennep speelt al maanden, maar daarna bleef het stil. ,,Ik kan me voorstellen dat mensen het lang vinden duren, maar de aanleg vergt een zorgvuldige voorbereiding, waarbij we uiteraard rekening moeten houden met andere werkzaamheden in de gemeente. Nog even, en dan kunnen we gebruikmaken van het glasvezelnetwerk waarmee we klaar zijn voor de toekomst!’’, zegt Eric Vos van E-fiber. 

Meer dan 25 kilometer aan glasvezel

E-Fiber legt in gemeente Gennep een openbaar, voor elke provider toegankelijk, glasvezelnetwerk aan. Er wordt 175 kilometer een sleuven gegraven voor het hoofdnetwerk.  ,,In totaal leggen we meer dan vijfentwintig kilometer glasvezel aan.”

De aanleg bestaat uit een aantal fasen: schouwen, graven en installeren van de huisaansluiting. Bij inwoners die een glasvezelabonnement hebben afgesloten, wordt het abonnement na installatie van de huisaansluiting door de provider geactiveerd. 

Van Gennep tot ‘t Ven

De aanleg start in Gennep-Zuid en Heijen, waarna vanaf december 2019 de rest van Gennep volgt. Vanaf maart 2020 worden ook Milsbeek, Ottersum en Ven-Zelderheide aangesloten op het netwerk. Naar verwachting is dan eind 2020, begin 2021 de hele gemeente aangesloten op het nieuwe netwerk. Gennepenaren die nog niet zijn overgestapt op glasvezel kunnen tijdens de werkzaamheden nog kosteloos een aansluiting krijgen. Later worden aansluitkosten in rekening gebracht. 

E-Fiber start straks ook in de buurgemeenten Mook en Middelaar en Bergen.

Maasland