In 2014 kwam toenmalig minister Ivo Opstelten naar Gennep om de nieuwe brandweerkazerne te openen. Daarin was ook de ambulancepost. Die is inmiddels opgeheven. Ambulances komen na een 112-melding vanuit het Limburgse Well.
Volledig scherm
PREMIUM
In 2014 kwam toenmalig minister Ivo Opstelten naar Gennep om de nieuwe brandweerkazerne te openen. Daarin was ook de ambulancepost. Die is inmiddels opgeheven. Ambulances komen na een 112-melding vanuit het Limburgse Well. © Ed van Alem

Ernstige zorgen bij hulpdiensten om N271: 'Dubbele tweebaansweg van levensbelang'

GENNEP - Het is van levensbelang dat de provinciale weg N271 in de gemeente Gennep over de gehele lengte dubbel tweebaans blijft. Als de provincie bij haar plan blijft om de N271 tussen Heijen en Milsbeek dubbel enkelbaans te maken, loopt de hulpverlening ernstig gevaar. 

8 reacties

 • Biker

  4 jaar geleden
  Ben benieuwd wat de Ambulance zorg Noord-Limburg en zorgverzekeraars hier over te zeggen hebben. Die hebben sinds 1 maand de ambulance uit Gennep weggesanneerd. Dit was al een belachelijke beslissing natuurlijk maar met het oog op de aanpassingen die nog gaan volgen op de rijksweg is dit helemaal onverantwoordelijk. Hopelijk grijpt de provincie adequaat in. De overheid laat ons als gemeente Gennep in de steek, eerst de ambulance weg, politiebureau sluiten. Zullen we nu deze voorzieningen wegvallen dan ook maar minder zorgkosten en belastingen gaan betalen?
 • Kees

  4 jaar geleden
  Juist. Daarintegen houden talloze vrachtwagens, vooral zandwagens die wel links moeten blijven rijden het overig verkeer enorm op. Zoveel dat je soms beter via Ottersum en centrum Gennep richting Heijen kunt rijden.
 • Thijssen

  4 jaar geleden
  Je kan ze wel aansprakelijk of verantwoordelijk houden. Kweste van juiste stem uitbrengen bij gemeenteraadsverkiezingen. Maar het gros denk niet na en kiest voor eigen belang... En krijgt de ellende ;)
 • Ben

  4 jaar geleden
  Waarom geen 2x tweebaans met daarbij traject controle (of flitspalen) voor het blijven handhaven van veilige snelheid.. Hierbij kan zowel normaal als landbouw verkeer gebruik blijven maken van de N271
 • Tom

  4 jaar geleden
  idioot die dit bedacht heeft voor die 4 tractors die er gemiddeld per week rijden