Volledig scherm
PREMIUM
Carina Gotink en John Silvertand van filmwerkgroep Cultuurhistorie Maas en Niers bij het monument LOC'94. © Theo Peeters

Filmwerkgroep Maas en Niers: herinneringen bij lijntje naar Sint-Petersburg

GENNEP - Meer dan tien jaar zetten de drie vrijwilligers van de filmwerkgroep Cultuurhistorie Maas en Niers (CMN) de regio Gennep op de kaart. Het dit jaar jubilerende Duits Lijntje is één van de speerpunten.

1869 is het jaar dat er werd gestart met de bouw van een spoor tussen Boxtel en het Duitse Wesel. Als verbinding tussen Oost en West, als onderdeel van de route van Londen naar Sint-Petersburg, werd de spoorlijn in 1873 geopend door de Noord-Brabantsch-Duitsche Spoorwegmaatschappij (NBDS). Tegenwoordig dient het Duits lijntje (ook wel Boxteler Bahn in Duitsland genoemd) in veel gemeenten als onderdeel van de toeristische fiets- en wandelroutes.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland