FNV-actie in Gennep: 1.000 handtekeningen voor beter generatiebeleid bij Dichterbij

videoGENNEP - ,,Werken in de zorg is echt zwaar. En als je ouder wordt, neemt die belasting alleen maar toe’’, zei een van de actievoerders maandagochtend voor het hoofdkantoor van zorginstelling Dichterbij in Gennep. Samen met vakbond FNV Zorg voerden werknemers van Dichterbij - met vestigingen in Noord-Limburg, Noord-Brabant en Gelderland - actie voor een toekomstbestendig generatiebeleid. 

Duizend handtekeningen bracht het personeel bijeen. Die handtekeningen kregen Monique Caubo, voorzitter van de raad van bestuur van Dichterbij en Cecile Stallenberg, lid van de raad van bestuur, aangeboden.

Bij de demonstratie voor het hoofdkantoor aan de Zwerfheide meldden zich personeelsleden van diverse vestigingen van Dichterbij. Ook twee collega's uit Horst kwamen naar Gennep. ,,We willen toch onze stem laten horen. Daarom zijn we hier’’, zei een van de twee na de actie. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland