Ooievaars in Linden aan de Hardweg.
Volledig scherm
PREMIUM
Ooievaars in Linden aan de Hardweg. © Ed van Alem

Geen woningnood voor de ooievaars: 'We moeten uitkijken dat er niet te veel nesten komen’

BEUGEN - Blijft mooi om te zien, ooievaars op een nest. Of zwevend, hoog in de lucht. En dat spektakel is steeds vaker waar te nemen. In de regio broeden inmiddels meer dan tien koppeltjes. Allemaal op een nest op een 8 meter hoge paal. ,,Maar we moeten uitkijken dat er niet te veel nesten komen”, zegt ooievaarsdeskundige Leo Daanen uit Beugen. 

3 reacties

 • A Geurts

  2 maanden geleden
  men laat eerst alles uit de klauwen lopen door bescherming vd dieren( deels terecht) en dan ligt het aan een ander dat er problemen komen, vogelgriep doordat men wilde ganzen populatie laat exploderen en niet te vergeten de stikstofemissie die dat weer veroorzaakt, de kraaiachtigen, de bever en binnenkort ook de wolf, men moet eens een keus maken, of minder mensen in Nederland of accepteren dat er niet voor ieder dier in het wild plek is op deze postzegel, ik zou zeggen reductie aantal inwoners.
 • Marije Bakker

  2 maanden geleden
  Ook hier in Oeffelt staat een nest wat voor het 2e jaar bewoond is.
 • Marie-Louise Walter

  2 maanden geleden
  Uiteindelijk zijn het niet de nesten die het aantal ooievaars uitmaken, maar het voedselaanbod. De natuur regelt het allemaal zelf wel. Alleen de mens verpest de natuur

Maasland