Volledig scherm
PREMIUM
Leendert Onink bij de nertsenstal die straks wordt ingericht voor geiten. © Ed van Alem

Geiten vervangen nertsen: 'Ottersum heeft straks minder last van geur'

OTTERSUM - Nu zitten er nog nertsen in de stal aan de Biezendijk in Ottersum. In die stal van familiebedrijf Ten Haaf lopen straks geiten. Na enige commotie heeft het bedrijf nu bijna ook de gemeentelijke vergunning binnen. Jeroen ten Haaf is ervan overtuigd dat die ontwikkeling ook voor het dorp goed is. ,,Ottersum heeft straks minder last van geur.'' Hij is een van de initiatiefnemers voor een geitenhouderij van maximaal 1800 dieren.

,,Ik ben ervan overtuigd dat de procedure veel minder lastig was geweest als mensen eerder met hun vragen over de geitenhouderij naar óns toe waren gekomen'', zegt Ten Haaf. ,,Nu zijn er allerlei verhalen geweest die discussie opriepen. Gezegd werd dat we een megastal gingen bouwen. Maar we gebruiken gewoon de stal die er nu al staat. Al die verhalen waren niet nodig geweest. Dat is jammer.'' 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Vijf ideeën uit Ottersum in de race voor subsidie van jongerencafé Vrijdagavond bij Koos

    Vijf ideeën uit Ottersum in de race voor subsidie van jongeren­café Vrijdag­avond bij Koos

    OTTERSUM - Op de laatste vrijdag van deze maand weet het dorp Ottersum wie gewonnen heeft. Op die avond wordt in het jongerencafé Vrijdagavond bij Koos bekend gemaakt welk van de vijf ideeën uit het dorp in aanmerking komt voor een subsidie. Het jongerencafé zamelde de afgelopen jaren van elk verkocht drankje een klein bedrag in. Dat leverde een totaal van 5.000 euro op. Dat geld wordt beschikbaar gesteld voor een idee waarvan heel Ottersum profijt kan hebben.

Maasland