Volledig scherm
PREMIUM
Leendert Onink bij de nertsenstal die straks wordt ingericht voor geiten. © Ed van Alem

Geiten vervangen nertsen: 'Ottersum heeft straks minder last van geur'

OTTERSUM - Nu zitten er nog nertsen in de stal aan de Biezendijk in Ottersum. In die stal van familiebedrijf Ten Haaf lopen straks geiten. Na enige commotie heeft het bedrijf nu bijna ook de gemeentelijke vergunning binnen. Jeroen ten Haaf is ervan overtuigd dat die ontwikkeling ook voor het dorp goed is. ,,Ottersum heeft straks minder last van geur.'' Hij is een van de initiatiefnemers voor een geitenhouderij van maximaal 1800 dieren.

,,Ik ben ervan overtuigd dat de procedure veel minder lastig was geweest als mensen eerder met hun vragen over de geitenhouderij naar óns toe waren gekomen'', zegt Ten Haaf. ,,Nu zijn er allerlei verhalen geweest die discussie opriepen. Gezegd werd dat we een megastal gingen bouwen. Maar we gebruiken gewoon de stal die er nu al staat. Al die verhalen waren niet nodig geweest. Dat is jammer.'' 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Vrijheid-express oefent Maand van de Vrijheid met stop op Highlanderbridge Gennep

    Vrij­heid-express oefent Maand van de Vrijheid met stop op Highlander­brid­ge Gennep

    GENNEP - Tijdens de Maand van de Vrijheid in 2020 - van 4 april tot 5 mei - komt de Vrijheid-express in alle Nederlandse provincies. Dan rijden veertien, herkenbare bussen door twaalf Nederlandse provincies, door Amsterdam en door Den Haag. Ze moeten zo’n zestig verschillende plekken aandoen. De Vrijheid-express stond bij wijze van proef woensdag een uurtje stil in Gennep. De enige bus die er op dit moment is voor het project parkeerde tijdelijk op de halte van de Highlanderbridge ofwel de Niersbrug.

Maasland