Volledig scherm
PREMIUM
Leendert Onink bij de nertsenstal die straks wordt ingericht voor geiten. © Ed van Alem

Geiten vervangen nertsen: 'Ottersum heeft straks minder last van geur'

OTTERSUM - Nu zitten er nog nertsen in de stal aan de Biezendijk in Ottersum. In die stal van familiebedrijf Ten Haaf lopen straks geiten. Na enige commotie heeft het bedrijf nu bijna ook de gemeentelijke vergunning binnen. Jeroen ten Haaf is ervan overtuigd dat die ontwikkeling ook voor het dorp goed is. ,,Ottersum heeft straks minder last van geur.'' Hij is een van de initiatiefnemers voor een geitenhouderij van maximaal 1800 dieren.

,,Ik ben ervan overtuigd dat de procedure veel minder lastig was geweest als mensen eerder met hun vragen over de geitenhouderij naar óns toe waren gekomen'', zegt Ten Haaf. ,,Nu zijn er allerlei verhalen geweest die discussie opriepen. Gezegd werd dat we een megastal gingen bouwen. Maar we gebruiken gewoon de stal die er nu al staat. Al die verhalen waren niet nodig geweest. Dat is jammer.'' 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. CDA, SP en PvdA vragen opheldering minister over aanrijtijden ambulance in Gennep

    CDA, SP en PvdA vragen ophelde­ring minister over aanrijtij­den ambulance in Gennep

    GENNEP / DEN HAAG - Lopen inwoners van de gemeente Gennep gevaar doordat de ambulancezorg niet meer vanuit Gennep verzorgd wordt? Hoe denkt VVD-minister Bruno Bruins van Medische Zorg en Sport ervoor te zorgen dat ambulances de aanrijtijden - de tijd die nodig is om na een hulpvraag bij de calamiteit te komen - van maximaal 15 minuten niet overschrijden? Drie Tweede Kamerleden Joba van den Berg (CDA), Henk van Gerven (SP) en Lilianne Ploumen (PvdA) hebben 13 vragen gesteld aan de minister over de kwestie.

Maasland