Volledig scherm
Mariska Teurlings op haar land in Ven-Zelderlheide. Foto Ed van Alem

Gemeente geeft subsidie aan privé-landschapsplan Ven-Zelderheide

VEN-ZELDERHEIDE - Een landschapsplan voor een privéterrein aan de Vensestraat in Ven-Zelderheide kan rekenen op een bijdrage van 11.500 euro van de gemeente Gennep. Dat geld komt uit een speciaal groenfonds.

De nieuwe bewoonster Mariska Teurlings klopte met succes aan bij de gemeente. Zij plant meer dan 1.000 bomen en struiken in om het gebied weer een groen karakter te geven. Juist voor dat soort initiatieven heeft de gemeente een speciaal fonds in het leven geroepen. In dat fonds zit 200.000 euro. Dat geld is afkomstig van burgers en particulieren die bomen hebben gerooid zonder dat er compenserende nieuwe aanplant voor is gedaan.

Dorpsfeest
Als bijna alle aanplant in Ven-Zelderheide klaar is, volgt als klap op de vuurpijl nog een klein dorpsfeestje. Kinderen van basisschool De Vlonder uit het dorp komen langs om tijdens de Nationale Boomplantdag een hoogstamfruitboomgaard aan te leggen.

Lees een uitgebreid verhaal in De Gelderlander, editie Maasland, van dinsdag 31 januari of in onze e-paper.

 1. Op deze groene plek in Gennep komen 55 appartementen voor senioren, is het plan
  PREMIUM

  Op deze groene plek in Gennep komen 55 appartemen­ten voor senioren, is het plan

  GENNEP - Er zijn plannen voor de bouw van appartementen op een deel van de Groene Long van Gennep: de Groes. In opdracht van vastgoedontwikkelings- en beleggingsmaatschappij Nebuvast uit Gennep heeft Livin Concepts een ontwerp uitgewerkt voor 50 appartementen. Die moeten gebouwd kunnen worden op grond die Nebuvast van het bestuur van de Sint Martinuskerk wil overnemen. Het zou in totaal gaan om 11.000 vierkante meter.
 2. Stemmen voor Europa in Ottersum dit keer niet in De Pub maar in 't Swaantje

  Stemmen voor Europa in Ottersum dit keer niet in De Pub maar in 't Swaantje

  OTTERSUM - Wie donderdag in Ottersum wil gaan stemmen voor de Europese verkiezingen kan niet in het stemlokaal terecht dat op de stempas vermeld staat. Voor veel inwoners is café-zaal De Pub het dichtstbijzijnde stemlokaal. Maar door persoonlijke omstandigheden is De Pub donderdag niet beschikbaar. Het stemlokaal is daarom verplaatst naar de buren bij 't Swaantje. Dat is te vinden aan de St. Janstraat 46 in Ottersum.

Maasland