Volledig scherm
Mariska Teurlings op haar land in Ven-Zelderlheide. Foto Ed van Alem

Gemeente geeft subsidie aan privé-landschapsplan Ven-Zelderheide

VEN-ZELDERHEIDE - Een landschapsplan voor een privéterrein aan de Vensestraat in Ven-Zelderheide kan rekenen op een bijdrage van 11.500 euro van de gemeente Gennep. Dat geld komt uit een speciaal groenfonds.

De nieuwe bewoonster Mariska Teurlings klopte met succes aan bij de gemeente. Zij plant meer dan 1.000 bomen en struiken in om het gebied weer een groen karakter te geven. Juist voor dat soort initiatieven heeft de gemeente een speciaal fonds in het leven geroepen. In dat fonds zit 200.000 euro. Dat geld is afkomstig van burgers en particulieren die bomen hebben gerooid zonder dat er compenserende nieuwe aanplant voor is gedaan.

Dorpsfeest
Als bijna alle aanplant in Ven-Zelderheide klaar is, volgt als klap op de vuurpijl nog een klein dorpsfeestje. Kinderen van basisschool De Vlonder uit het dorp komen langs om tijdens de Nationale Boomplantdag een hoogstamfruitboomgaard aan te leggen.

Lees een uitgebreid verhaal in De Gelderlander, editie Maasland, van dinsdag 31 januari of in onze e-paper.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. CDA, SP en PvdA vragen opheldering minister over aanrijtijden ambulance in Gennep

    CDA, SP en PvdA vragen ophelde­ring minister over aanrijtij­den ambulance in Gennep

    GENNEP / DEN HAAG - Lopen inwoners van de gemeente Gennep gevaar doordat de ambulancezorg niet meer vanuit Gennep verzorgd wordt? Hoe denkt VVD-minister Bruno Bruins van Medische Zorg en Sport ervoor te zorgen dat ambulances de aanrijtijden - de tijd die nodig is om na een hulpvraag bij de calamiteit te komen - van maximaal 15 minuten niet overschrijden? Drie Tweede Kamerleden Joba van den Berg (CDA), Henk van Gerven (SP) en Lilianne Ploumen (PvdA) hebben 13 vragen gesteld aan de minister over de kwestie.

Maasland