Volledig scherm
Mariska Teurlings op haar land in Ven-Zelderlheide. Foto Ed van Alem

Gemeente geeft subsidie aan privé-landschapsplan Ven-Zelderheide

VEN-ZELDERHEIDE - Een landschapsplan voor een privéterrein aan de Vensestraat in Ven-Zelderheide kan rekenen op een bijdrage van 11.500 euro van de gemeente Gennep. Dat geld komt uit een speciaal groenfonds.

De nieuwe bewoonster Mariska Teurlings klopte met succes aan bij de gemeente. Zij plant meer dan 1.000 bomen en struiken in om het gebied weer een groen karakter te geven. Juist voor dat soort initiatieven heeft de gemeente een speciaal fonds in het leven geroepen. In dat fonds zit 200.000 euro. Dat geld is afkomstig van burgers en particulieren die bomen hebben gerooid zonder dat er compenserende nieuwe aanplant voor is gedaan.

Dorpsfeest
Als bijna alle aanplant in Ven-Zelderheide klaar is, volgt als klap op de vuurpijl nog een klein dorpsfeestje. Kinderen van basisschool De Vlonder uit het dorp komen langs om tijdens de Nationale Boomplantdag een hoogstamfruitboomgaard aan te leggen.

Lees een uitgebreid verhaal in De Gelderlander, editie Maasland, van dinsdag 31 januari of in onze e-paper.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Vijf ideeën uit Ottersum in de race voor subsidie van jongerencafé Vrijdagavond bij Koos

    Vijf ideeën uit Ottersum in de race voor subsidie van jongeren­café Vrijdag­avond bij Koos

    OTTERSUM - Op de laatste vrijdag van deze maand weet het dorp Ottersum wie gewonnen heeft. Op die avond wordt in het jongerencafé Vrijdagavond bij Koos bekend gemaakt welk van de vijf ideeën uit het dorp in aanmerking komt voor een subsidie. Het jongerencafé zamelde de afgelopen jaren van elk verkocht drankje een klein bedrag in. Dat leverde een totaal van 5.000 euro op. Dat geld wordt beschikbaar gesteld voor een idee waarvan heel Ottersum profijt kan hebben.

Maasland