Werkzaamheden aan de A77.
Volledig scherm
PREMIUM
Werkzaamheden aan de A77. © Theo Peeters

Gennep en Boxmeer balen van afsluiting A77: overlast en economische schade

GENNEP / BOXMEER / BERGEN - De afsluiting van de A77 tussen Rijkevoort en Gennep zorgt voor overlast en richt economische schade aan. Dat zegt wethouder Janine van Hulsteijn van Gennep, die daarover mede namens de gemeenten Bergen en Boxmeer een mail gestuurd heeft aan het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

,,Het is simpel. Wij zijn bezig met de rotonde in de Weverstraat in Gennep, waar morgen (vrijdag, red.) een tunnel in gemaakt wordt. Dat hebben we in overleg met de provincie gepland, om te voorkomen dat die afsluiting samen zou vallen met eventuele andere afsluitingen. Dat doen we allemaal zorgvuldig, en prompt knoopt Rijkswaterstaat eenzijdig de A77 dicht.’’

De A77 van knooppunt Rijkevoort richting Duitsland werd vrijdagavond laat plotseling afgesloten. Door een defecte voegovergang in de brug Oudemaasje ter hoogte van Boxmeer is volgens Rijkswaterstaat een onveilige situatie voor weggebruikers ontstaan. De voegovergang, grof gezegd twee metalen strips die met tanden in elkaar grijpen, is weggezakt.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland