Volledig scherm
PREMIUM
Confetti en andere rommel ruimen na de optocht. © Frank Trommelen

Gennep en Sint Anthonis verbieden plastic confetti, andere gemeenten staan het nog toe

Sint Anthonis / Gennep - Carnaval vieren is de teugels los gooien. Binnen de bandbreedte uit de band springen en de boel even op zijn kop zetten. Maar het milieu mag daar niet nodeloos onder lijden. Daarom verbieden sommige gemeenten in deze regio plastic confetti.

 Andere zien het probleem niet zo.Met alle verhalen over plastic soep in de wereldzeeën en de problemen die ons zwerfafval bij dieren veroorzaken in het achterhoofd deed Joost van de Cruijsen  van Sint Anthonis Nu kortgeleden een oproep. ,,We kennen allemaal de beelden van vissen en vogels die helemaal vol blijken te zitten met plastic. Kunnen we ervoor zorgen dat met carnaval tijdens de optocht geen plastic confetti gebruikt wordt? De laatste jaren is plastic confetti populair geworden. Misschien kunnen we in de vergunningen voor de optochten daarover iets opnemen. Er blijft altijd rommel op straat achter. Maar dat is meestal afbreekbaar papier. Met plastic ligt dat anders.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. 20 graden? Brrrr! Kachel weer vol aan na klacht Gennepse ambtenaren tijdens warmetruienweek

    20 graden? Brrrr! Kachel weer vol aan na klacht Gennepse ambtenaren tijdens warmetrui­en­week

    GENNEP - Het voornemen was mooi, maar de ambitie mogelijk iets te groot. Op initiatief van het college van burgemeester en wethouders van Gennep houdt de gemeente geen warme-truiendag maar een warmetruienweek. Ter bevordering van het milieubewustzijn en om de duurzaamheid praktisch te stimuleren. De verwarming gaat omlaag en warme kleding zorgt dat er toch gewoon gewerkt kan worden. Dat lukte niet helemaal.

Maasland