Confetti en andere rommel ruimen na de optocht.
Volledig scherm
PREMIUM
Confetti en andere rommel ruimen na de optocht. © Frank Trommelen

Gennep en Sint Anthonis verbieden plastic confetti, andere gemeenten staan het nog toe

Sint Anthonis / Gennep - Carnaval vieren is de teugels los gooien. Binnen de bandbreedte uit de band springen en de boel even op zijn kop zetten. Maar het milieu mag daar niet nodeloos onder lijden. Daarom verbieden sommige gemeenten in deze regio plastic confetti.

 Andere zien het probleem niet zo.Met alle verhalen over plastic soep in de wereldzeeën en de problemen die ons zwerfafval bij dieren veroorzaken in het achterhoofd deed Joost van de Cruijsen  van Sint Anthonis Nu kortgeleden een oproep. ,,We kennen allemaal de beelden van vissen en vogels die helemaal vol blijken te zitten met plastic. Kunnen we ervoor zorgen dat met carnaval tijdens de optocht geen plastic confetti gebruikt wordt? De laatste jaren is plastic confetti populair geworden. Misschien kunnen we in de vergunningen voor de optochten daarover iets opnemen. Er blijft altijd rommel op straat achter. Maar dat is meestal afbreekbaar papier. Met plastic ligt dat anders.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland