Confetti en andere rommel ruimen na de optocht.
Volledig scherm
PREMIUM
Confetti en andere rommel ruimen na de optocht. © Frank Trommelen

Gennep en Sint Anthonis verbieden plastic confetti, andere gemeenten staan het nog toe

Sint Anthonis / Gennep - Carnaval vieren is de teugels los gooien. Binnen de bandbreedte uit de band springen en de boel even op zijn kop zetten. Maar het milieu mag daar niet nodeloos onder lijden. Daarom verbieden sommige gemeenten in deze regio plastic confetti.

11 reacties

 • T1plotseling

  4 jaar geleden
  Aaaaaaach! Wie gelooft die wezens van CDA nog? Zo'n van Geel, die vindt dat die giertonnen, geen stank verspreiden? En die Mevr. Keizer, die ons bedondert met de energiekosten, dwars tegen het advies, van wel verstandige politici. Zij heeft zeker les gehad van Rutte???
 • kam

  4 jaar geleden
  Nou goed initatief!!!!! nou het alcohol nog......2 jaar erna nog plastic confetti in de tuin en kleine flesjes helemaal vertrapt tussen de klinkers.....
 • Andrea

  4 jaar geleden
  Plastic confetti. Werkelijk waar! Waarom moet alles, maar dan ook alles, van plastic zijn? Wat was er verkeerd aan papieren confetti? Raar is dat toch. De apparaten om ons heen worden steeds slimmer. Een smartphone, een slimme meter, een slimme thermostaat. Maar de mensen zelf lijken in rap tempo dommer te worden. My oh my. 
 • Pipo

  4 jaar geleden
  Het staat echt in het meest recente verkiezingsprogramma van CDA Sint Anthonis.
 • TeunUutTunnis

  4 jaar geleden
  Pardon? Wil het CDA in Sint Anthonis alcohol tijdens de optocht verbieden? Hoe ver kun je afstaan van de maatschappij en van je eigen kiezers. Het zou nu echt een stunt zijn wanneer de lokale carnavalsvereniging een CDA-er de carnavalsprins zou maken. Dan kan iedereen hem een biertje aanbieden tijdens de optocht. En die moet hij dan iedere keer weer afslaan. Ach gut. 
 1. Verkennende gesprekken met dertien partijen in Limburg begonnen

  Verkennen­de gesprekken met dertien partijen in Limburg begonnen

  Verkenner Jan Schrijen is vrijdag begonnen met de eerste verkennende gesprekken met de dertien partijen in Provinciale Staten van Limburg, ook wel het Limburgs Parlement genoemd. De gespreksronde vindt plaats op verzoek van de BoerBurgerBeweging (BBB). De aftrap was een gesprek met lijsttrekker Annetje Schoolmeesters van BBB in Limburg, en aankomende BBB-Statenlid Heidi van der Pol. Ook maandag voert Schrijen nog gesprekken met partijen in de Staten.
  Gennep