Volledig scherm
PREMIUM
Inbraakpreventiesessie in Ottersum: ex-Inbreker Evert Jansen komt in Ottersum bij een woning waar hij zo de tuin in kan lopen waar een dure zitmaaier staat met de sleutels erin. © Theo Peeters

Gennep gaat komende jaren met WhatsApp, keurmerk en camera's inbrekers te lijf

GENNEP - Een woninginbraak heeft grote consequenties en negatieve invloed op het gevoel van veiligheid van bewoners. Net als geweldsdelicten. Daarom gaat de gemeente Gennep samen met de politie de komende jaren extra moeite doen om dit soort high impact crimes tegen te gaan. Te beginnen met de inbraken. 

Voor de komende twee jaar gaat Gennep zich extra inspannen om inbraken te voorkomen. Daarvoor zetten gemeente en politie diverse methoden in waarbij ook de inwoners worden ingeschakeld.

Zo moeten er nog dit jaar in Heijen, Gennep-Zuid, Milsbeek, Ven-Zelderheide en Gennep-centrum in dorps- en wijkraden bijeenkomsten komen om inbraakpreventie te bevorderen. Al eerder werd in het dorp Ottersum zo'n sessie gehouden waarbij een ex-inbreker bewoners bewust maakt van de risico's die ze lopen en met welke maatregelen een inbraak vaak te vermijden is. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. ‘Voor iedereen schadevergoeding na overstroming Lob van Gennep’

    ‘Voor iedereen schadever­goe­ding na overstro­ming Lob van Gennep’

    MOOK/GENNEP - Mocht de Maas overstromen en inwoners daarbij schade aan hun huizen oplopen, dan moet iedereen in de Lob van Gennep in aanmerking komen voor schadevergoeding. Daarvoor pleit de stuurgroep die momenteel nadenkt over het veiliger maken van het gebied bij hoogwater. Er bestaat nu al een schadevergoedingsregeling, maar wie zijn huis na 1996 heeft gebouwd of verbouwd, komt daar niet voor in aanmerking. Dat moet veranderen.

Maasland