Volledig scherm
Het college van Gennep, vorig jaar in betere tijden. Vanaf links: wethouder Rob Peperzak, gemeentesecretaris Jacqueline Nijland, burgemeester Peter de Koning, wethouder Janine van Hulsteijn en wethouder Peter Lucassen. © Beppie Bosten

Gennep: geen stappen tegen De Koning voor ‘schenden geheimhouding’

GENNEP - Het vermeende schenden van geheimhouding door burgemeester Peter de Koning van Gennep blijft vooralsnog zonder gevolgen. ,,Er worden geen juridische stappen ondernomen’’, zegt wethouder Rob Peperzak.

De Koning schendt afspraken over geheimhouding rond zijn vertrek uit Gennep en dat zorgt ervoor dat er een eenzijdig beeld ontstaat in de media. Dat vinden de drie wethouders van Gennep, Peter Lucassen, Rob Peperzak en Janine van Hulsteijn. Of dat gevolgen heeft voor De Koning, wilde Lucassen dinsdag niet zeggen. Peperzak zegt nu dat er geen stappen ondernomen worden.

De Koning maakte 1 juli bekend dat hij zich vanwege ‘veranderd bestuurlijk klimaat’ genoodzaakt zag zijn taken per september neer te leggen. Later bleek dat drie wethouders half juni het vertrouwen in hem hadden opgezegd. Begin deze maand legde De Koning zijn werk neer, per 1 november treedt hij uit dienst. 

Besloten

Volgens de wethouders hebben De Koning en de gemeente Gennep afgesproken geen uitspraken te doen over de kwestie. In een interview met De Gelderlander deed De Koning dat toch, zeggen ze.

Vragen van D66 over de burgemeestersaffaire worden niet beantwoord, omdat over het onderwerp een besloten raadsvergadering gehouden is.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland