Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Gennep haalt afval eerder op door hitte, Land van Cuijk niet

GENNEP/ CUIJK - Reinigingsdienst Suez haalt het afval in Gennep komende week eerder op: vanaf 06.00 uur gaan de vuilniswagens al hun ronde rijden. Dit in verband met de voorspelde hitte later op de dag.

De vervroegde diensten zijn onderdeel van het hitteplan van Suez, dat bij warm weer wordt aangehouden. Op deze warme dagen adviseert ze de bewoners wel om het afval al in de avond buiten te zetten.

Als er niets staat, gaan de vuilniswagens namelijk geen extra ronde rijden. ‘U kunt dan bij de volgende inzamelronde het afval weer aanbieden’, is te lezen op de website van de gemeente Gennep.

In het Land van Cuijk haalt Baetsen-Groep het afval op. Zij houden komende week de normale tijden aan. ,,Toen het 40 graden was hebben wij ook gewone diensten gedraaid’’, zegt de woordvoerder. Voor het volgend kalenderjaar wordt wel overwogen om een hitteplan te maken. 

Quote

Toen het 40 graden was hebben wij ook gewone diensten gedraaid

Woordvoerder Baetsen-Groep, Reinigingsdienst in Land van Cuijk
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland