Volledig scherm
De Boels Ladies Tour. © Theo Peeters

Gennep investeert in wielren-imago: contract van 3 jaar met klassieker Boels Ladies Tour

GENNEP - De komende drie jaar is Gennep start-, doorkomst- en finishplaats van een van de etappes van wielerklassieker Boels Ladies Tour. De Niersstad tekent een contract waarin die afspraken zijn vastgelegd. Op 5 september strijkt de karavaan van de vrouwenronde in Gennep neer. Op de Markt presenteren de wielrensters zich aan het publiek. Start en finish van de etappe zijn op het Jan Lindersplein. Doordat de route nieuw wordt ingedeeld komen de sportvrouwen diverse keren door de stad tijdens de Gennepse etappe.

Volgens burgemeester Peter de Koning is de gemeente veel gelegen aan de Boels Ladies Tour die dit jaar voor de vijfde keer door Gennep komt. Gennep presenteert zich als wielrengemeente en krijgt als deelnemer veel aandacht in de media. 

Het nieuwe contract met de etappekoers kost meer dan het dubbele dan drie jaar geleden. Toen betaalde Gennep nog 35.000 euro voor deelname. De Koning: ,,Nu gaan we in totaal 75.000 euro betalen, 25.000 euro per jaar. Dat is fors maar maar er is in de afgelopen jaren ook heel veel gebeurd. De ronde is veel professioneler geworden en krijgt veel meer media-aandacht. Destijds kwamen ze nog vragen of we alsjeblieft mee wilden doen. Nu staan de gemeenten in de rij om te mógen meedoen.’’

Gennep heeft als etappeplaats veel voordelen van de Ladies Tour, stelt De Koning. ,,Er is een grote spin-off van het evenement. Horeca maar ook bedrijven die willen deelnemen.” 

Wethouder Rob Peperzak is verguld met de langere verbintenis. ,,De Boels Ladies Tour en Gennep zijn de laatste jaren met elkaar vergroeid geraakt. Deze etappekoers voor vrouwen zet ons op de kaart als wielergemeente. Hiermee kunnen we onze inwoners absolute topsport voorschotelen. Het is een prachtig evenement, waarin ook activiteiten voor de jeugd worden georganiseerd. De inwoners zijn verknocht geraakt aan de Boels Ladies Tour en komen elk jaar massaal kijken.’’

Boels Ladies Tour is opgenomen in UCI Women’s World Tour.

Volledig scherm
De Boels Ladies Tour komt op 5 september naar Gennep. © Theo Peeters
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland