Volledig scherm
GennepNews zoekt het publiek ook op via Facebook. © Facebookpagina

Gennep is nog niet tevreden over prestaties lokale omroep GennepNews

GENNEP - Lokale omroep GennepNews moet meer zichtbaar worden in de gemeente Gennep. De omroep moet beter haar best gaan doen op radio en televisie, vindt het gemeentebestuur.

Volgens burgemeester Peter de Koning is de omroep te verstaan gegeven dat meer inspanningen nodig zijn om de inwoners tevreden te stellen. De Koning: ,,We zijn niet tevreden over radio en televisie. Dat moet gaan veranderen. Ook moet GennepNews alle raadsvergaderingen op televisie gaan uitzenden. Dat is afgesproken.''

Eigenlijk had een aantal taken al opgepakt moeten zijn, vindt de gemeente. Binnenkort kan de omroep verhuizen naar een nieuwe ruimte onder de bibliotheek in Gennep. Daar zou GennepNews ook letterlijk meer in beeld komen. De Koning: ,,Als wij de omroep vragen hoe het gaat, krijgen we te horen dat GennepNews op Facebook 3600 volgers heeft, op Twitter 1352 volgers en dat op Instagram 1391 mensen bereikt worden met berichten. GennepNews moet op het televisiekanaal meer lokale uitzendingen gaan verzorgen.''

Elke woensdag zendt GennepNews enkele nieuwsberichten uit de gemeenterubriek van Gennep uit op Maasland Radio. Van die uitzendingen zijn ook podcastafleveringen te beluisteren via de website van GennepNews.

De omroep heeft beloofd ook dit jaar verslag te doen van diverse lokale evenementen. Zo moeten onder meer de sleuteloverdracht met carnaval, de Mertzitting, de carnavalsoptocht in Gennep, wielerwedstrijd Boels Ladies Tour, Dodenherdenking, Nijmeegse Vierdaagse door Gennep en het Sportgala op tv te zien zijn.

De gemeente mag zich niet bemoeien met de inhoud van de programma's, maar de gemeenteraad kan wel controleren of de omroep doet wat afgesproken is.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland