Norbertus kijkt vanaf zijn mozaïek in de raadszaal van Gennep toe terwijl pastoor Guido Kessels, burgemeester De Koning, abt Denis Hendrickx, Mieke Hoogkamp-Korstanje, André Vermeulen, Frank Meeuws en Ted Noij op de foto gaan.
Volledig scherm
PREMIUM
Norbertus kijkt vanaf zijn mozaïek in de raadszaal van Gennep toe terwijl pastoor Guido Kessels, burgemeester De Koning, abt Denis Hendrickx, Mieke Hoogkamp-Korstanje, André Vermeulen, Frank Meeuws en Ted Noij op de foto gaan. © DG

Gennep krijgt internationaal bezoek van 120 volgelingen van Norbertus

GENNEP - Op 1 augustus krijgt Gennep hoog geestelijk bezoek. Uit tientallen landen over de hele wereld komen volgelingen van Norbertus van Gennep naar de Niersstad. Om te zien waar de stichter van hun katholieke orde vandaan komt. 

Dat belooft nu al een zeer bijzonder beeld op 1 augustus. Honderdtwintig mannen en vrouwen die in witte kazuifels gehuld samen vanaf het oude stadhuis in processie door de Zandstraat naar het Jan Lindersplein in Gennep wandelen. Daar bewonderen ze de keramiekmuur. Maar speciale aandacht heeft het gezelschap voor het beeld van de Heilige Norbertus dat Ghisleen Bakker maakte. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland