Volledig scherm
PREMIUM
Norbertus kijkt vanaf zijn mozaïek in de raadszaal van Gennep toe terwijl pastoor Guido Kessels, burgemeester De Koning, abt Denis Hendrickx, Mieke Hoogkamp-Korstanje, André Vermeulen, Frank Meeuws en Ted Noij op de foto gaan. © DG

Gennep krijgt internationaal bezoek van 120 volgelingen van Norbertus

GENNEP - Op 1 augustus krijgt Gennep hoog geestelijk bezoek. Uit tientallen landen over de hele wereld komen volgelingen van Norbertus van Gennep naar de Niersstad. Om te zien waar de stichter van hun katholieke orde vandaan komt. 

Dat belooft nu al een zeer bijzonder beeld op 1 augustus. Honderdtwintig mannen en vrouwen die in witte kazuifels gehuld samen vanaf het oude stadhuis in processie door de Zandstraat naar het Jan Lindersplein in Gennep wandelen. Daar bewonderen ze de keramiekmuur. Maar speciale aandacht heeft het gezelschap voor het beeld van de Heilige Norbertus dat Ghisleen Bakker maakte. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
 1. Op deze groene plek in Gennep komen 55 appartementen voor senioren, is het plan
  PREMIUM

  Op deze groene plek in Gennep komen 55 appartemen­ten voor senioren, is het plan

  GENNEP - Er zijn plannen voor de bouw van appartementen op een deel van de Groene Long van Gennep: de Groes. In opdracht van vastgoedontwikkelings- en beleggingsmaatschappij Nebuvast uit Gennep heeft Livin Concepts een ontwerp uitgewerkt voor 50 appartementen. Die moeten gebouwd kunnen worden op grond die Nebuvast van het bestuur van de Sint Martinuskerk wil overnemen. Het zou in totaal gaan om 11.000 vierkante meter.
 2. Stemmen voor Europa in Ottersum dit keer niet in De Pub maar in 't Swaantje

  Stemmen voor Europa in Ottersum dit keer niet in De Pub maar in 't Swaantje

  OTTERSUM - Wie donderdag in Ottersum wil gaan stemmen voor de Europese verkiezingen kan niet in het stemlokaal terecht dat op de stempas vermeld staat. Voor veel inwoners is café-zaal De Pub het dichtstbijzijnde stemlokaal. Maar door persoonlijke omstandigheden is De Pub donderdag niet beschikbaar. Het stemlokaal is daarom verplaatst naar de buren bij 't Swaantje. Dat is te vinden aan de St. Janstraat 46 in Ottersum.

Maasland