Gennep maakt meer geld vrij voor verfraaien tuinen en erven

GENNEP - Tuineigenaren die plannen hebben om hun erf te verfraaien of vergroenen moeten zeker bij de gemeente Gennep aankloppen. Wie in de gemeente woont kan namelijk rekenen op stevige financiële steun. Gennep heeft een fonds waar 424.997 euro in zit klaar staan. 

Uit dat Fonds Kwaliteitsverbetering Buitengebied is voor 2018 een bedrag van 91.000 euro beschikbaar. 

Het fonds bestaat al meer dan een jaar. Tot nu toe konden tuineigenaren die hun plan bij de gemeente indienden alleen kosten van materiaal vergoed krijgen. Om meer mensen enthousiast te maken gebruik te maken van de regeling gaat Gennep voortaan ook de de arbeid van het inplanten en bijvoorbeeld plaatsen van hekken vergoeden. 

Arbeidsuren

Volledig scherm
Hoogstamrfruitbomen planten in Ven-Zelderheide. © Gemeente Gennep

Volgens wethouder Peter Lucassen lieten inwoners zich weerhouden van een aanvraag omdat zij zelf het werk niet wilden of konden uitvoeren. Lucassen: ,,We komen mensen nu tegemoet. We willen als gemeente Gennep nog veel meer van dit soort projecten stimuleren. En daar is ook geld voor. Voor de projecten die al zijn uitgevoerd vergoeden we alsnog de arbeidsuren. Dat gaat in totaal om een nabetaling van 22.000 euro voor die projecten samen, gemiddeld per project zo'n 4.500 euro.’’

Het fonds waaruit Gennep de investering in het groen bij particulieren vergoedt, wordt gevuld met bijdragen van particulieren en bedrijven. Wie ergens gaat bouwen en groen verwijdert, moet eigenlijk herplanten. Is daar geen ruimte voor dan gaat er een vastgesteld bedrag naar het fonds om dat vervolgens weer in groen te investeren. 

Geïnteresseerden kunnen via de website gennepbuiten.nl bekijken of en hoe zij in aanmerking komen voor een bijdrage van de gemeente Gennep. Die website is eind november vorig jaar gelanceerd  en in het eerste half jaar 750 keer bezocht. 

Volledig scherm
Een project in Ven-Zelderheide. © Gemeente Gennep
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland