Andries Knevel en Anke Sonnemans bezig met de expo.
Volledig scherm
PREMIUM
Andries Knevel en Anke Sonnemans bezig met de expo. © Ed van Alem

Gennep omarmt 42 culturen en 1.000 nieuwkomers met expositie en Jaar van de Ontmoeting 2019

GENNEP - Van de iets meer dan 17.000 inwoners van de gemeente Gennep zijn er zo'n duizend niet in Nederland geboren. Duizend! Ze komen uit Afghanistan, Eritrea, Indonesië, Iran, Marokko, Nigeria, Somalië, Syrië en Tanzania. In totaal uit ruim veertig landen en van alle continenten.  Mensen uit zo veel verschillende landen zorgen in de Limburgse gemeente voor een grote culturele verscheidenheid. Juist die mix van culturen is het thema van de expositie Ontmoeting in Museum het Petershuis in Gennep. Deze zaterdag opent de tentoonstelling officieel. Daarbij zijn ook diverse nieuwkomers aanwezig.

Anke Sonnemans van Stichting Vluchtelingenzorg legde de contacten voor het museum met een groep in het buitenland geboren Gennepenaren. Sonnemans brengt voormalige vluchtelingen ook bij elkaar. Sonnemans: ,,Deze week zijn we bijvoorbeeld in dorpshuis 't Hökske bezig geweest met kerststukjes maken.’’ Vluchtelingenzorg Gennep verzorgt allerlei activiteiten voor vluchtelingen die in Nederland mogen blijven. Met speciale vrouwen- en mannengroepen worden mensen uit hun isolement gehaald, leren ze beter Nederlands spreken en bijvoorbeeld fietsen. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland