Volledig scherm
Haven in Heijen. © Theo Peeters

Gennep steunt inwoners: laat trucks uit haven Heijen via Hoogveld rijden

HEIJEN - Grote zorgen zijn er bij de inwoners van het dorp Heijen over de geplande uitbreiding van de haven door de bedrijven Teunesen Zand en Grint en AVG. Zorgen over de effecten op de leefbaarheid in het dorp maar met name over de verkeersveiligheid. Sinds deze week heeft dorpsvereniging Hèjje Mojjer het college van burgemeester en wethouders aan haar zijde.

Volgens wethouder Rob Peperzak van Gennep is de bedrijven deze week te verstaan gegeven dat de ontsluiting van de vergrote haven straks moet gaan via het Hoogveld. Via een kortere route vanaf de N271 richting Hoogveld, over het terrein Teunesen en AVG verder noordelijk van het dorp. Dat is ook de wens van de inwoners. Al in 2009 sprak de dorpsvereniging de wens uit dat het vrachtverkeer niet vlakbij het dorp de haven zou moeten verlaten. 

Lawaai en fijnstof

Volledig scherm
De geplande uitbreiding van de bedrijventerreinen in de haven van Heijen. © Illustratie Sweco Nederland

Peperzak: ,,Wij hebben naar aanleiding van de brief uit Heijen contact gehad met de initiatiefnemers en duidelijk gemaakt dat we een andere afwikkeling van het verkeer willen. Namelijk via het bedrijventerrein Hoogveld en niet langs de Hoofdstraat. Daarvoor zijn wel aanpassingen van de route nodig.’’

Het standpunt  van Peperzak past bij het voornemen dat het zittende college heeft vastgelegd in het coalitieakkoord. Daarin belooft het college dat een alternatieve ontsluiting van het bedrijventerrein op de Hoofdstraat wordt gerealiseerd. 

Volgens Hèjje Mojjer moet het Hoogveld aangepast worden om de verkeersstromen straks te kunnen verwerken. Ook moet het kruispunt Hoogveld-Groote Heeze-Hoofdstraat worden aangepast. 

In een brief aan het college hebben inwoners van Heijen ook de overlast door lawaai en fijnstof aangekaart.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland