Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Gennep waarschuwt: valse rekeningen in omloop

GENNEP - In Limburg zijn valse brieven in omloop van Belastingsamenwerking Gemeenten en Waterschappen. Mensen worden daarin verzocht een betaling te verrichten. De gemeente Gennep waarschuwt voor deze valse rekeningen. 

Inmiddels zijn in de provincie op diverse locaties dit soort valse facturen binnengekomen. De brieven zien eruit alsof ze door de belastingsamenwerking zijn verzonden. Dat is volgens de gemeente niet het geval.

Om inwoners te waarschuwen en om te helpen raadt Gennep aan het rekeningnummer te controleren dat op de rekening staat. Op de valse brief is dat niet het nummer van de belastingsamenwerking. 

 Het juiste nummer van de BsGW is: NL18INGB0002120407. Wie een valse rekening heeft ontvangen, kan dat laten weten aan de BsGW. Wie per ongeluk zo'n valse rekening betaald heeft, kan aangifte doen bij de politie. 

BsGW is een zelfstandig samenwerkingsverband  van 33  Limburgse gemeenten en Waterschap Limburg. De dienst zorgt voor heffing en inning van gemeentelijke belastingen en waterschapsbelastingen en int de ozb voor gemeenten. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. CDA, SP en PvdA vragen opheldering minister over aanrijtijden ambulance in Gennep

    CDA, SP en PvdA vragen ophelde­ring minister over aanrijtij­den ambulance in Gennep

    GENNEP / DEN HAAG - Lopen inwoners van de gemeente Gennep gevaar doordat de ambulancezorg niet meer vanuit Gennep verzorgd wordt? Hoe denkt VVD-minister Bruno Bruins van Medische Zorg en Sport ervoor te zorgen dat ambulances de aanrijtijden - de tijd die nodig is om na een hulpvraag bij de calamiteit te komen - van maximaal 15 minuten niet overschrijden? Drie Tweede Kamerleden Joba van den Berg (CDA), Henk van Gerven (SP) en Lilianne Ploumen (PvdA) hebben 13 vragen gesteld aan de minister over de kwestie.

Maasland