Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Gennep waarschuwt: valse rekeningen in omloop

GENNEP - In Limburg zijn valse brieven in omloop van Belastingsamenwerking Gemeenten en Waterschappen. Mensen worden daarin verzocht een betaling te verrichten. De gemeente Gennep waarschuwt voor deze valse rekeningen. 

Inmiddels zijn in de provincie op diverse locaties dit soort valse facturen binnengekomen. De brieven zien eruit alsof ze door de belastingsamenwerking zijn verzonden. Dat is volgens de gemeente niet het geval.

Om inwoners te waarschuwen en om te helpen raadt Gennep aan het rekeningnummer te controleren dat op de rekening staat. Op de valse brief is dat niet het nummer van de belastingsamenwerking. 

 Het juiste nummer van de BsGW is: NL18INGB0002120407. Wie een valse rekening heeft ontvangen, kan dat laten weten aan de BsGW. Wie per ongeluk zo'n valse rekening betaald heeft, kan aangifte doen bij de politie. 

BsGW is een zelfstandig samenwerkingsverband  van 33  Limburgse gemeenten en Waterschap Limburg. De dienst zorgt voor heffing en inning van gemeentelijke belastingen en waterschapsbelastingen en int de ozb voor gemeenten. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland