Volledig scherm
PREMIUM
Volleybal bij Pica Mare. Hier FAST Gennep - Peelpush Meijel. © Theo Peeters

Gennep wil een tijdelijke sporthal en doet inspiratie op bij dit topsportcentrum

GENNEP - Gennep wil een tijdelijke sporthal. Eentje die er tien jaar staat. In die tien jaar moet blijken hoeveel behoefte er in  de toekomst is aan een permanente sporthal, want: de vergrijzing komt eraan.

Een tijdelijke sporthal in Gennep moet het tekort aan ruimte om binnen te sporten oplossen. Het zal gaan om een sporthal zoals het bedrijf Neptunus ze maakt. Vergelijkbare sportzalen staan volgens wethouder Rob Peperzak bij sportcentrum Papendal in Arnhem en in Boxmeer. Officieel heten ze semipermanent te zijn.

De hal zal Gennep in tien jaar tijd in totaal zo’n 2 miljoen euro kosten: een investering van 7 à 8 ton en ruim 9.000 euro huur per maand. In de begroting is er nog geen rekening mee gehouden. Ook is nog niet duidelijk wie de zaal zal exploiteren.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland