Gennep wil geen mailtje maar een gesprek over kwetsbare gezinnen

GENNEP - Verhalen over Gennepse gezinnen waar kindermishandeling of huiselijk geweld plaatsvindt, moeten in een gesprek van mens tot mens besproken worden. Met een zogeheten warme overdracht dus, en niet alleen telefonisch of schriftelijk, zoals hulpinstantie Veilig Thuis doet. 

Foto ter illustratie
Volledig scherm
Foto ter illustratie © ANP XTRA

Dat zeggen burgemeester en wethouders van gemeente Gennep over de samenwerking met Veilig Thuis.

Veilig Thuis is sinds 2015 de opvolger van de Advies- en Meldpunten Kindermishandeling (AMK) en Advies- en Steunpunten Huiselijk Geweld (ASHG). Vier rijksinspecties constateerden recent dat die hulp niet altijd even soepel verloopt, vooral niet in Noord- en Midden Limburg. Mensen die hulp nodig hebben, krijgen vaak te maken met te veel instanties. Ook wordt informatie niet altijd goed overgedragen.

Verdiepingsvragen
Gennep is niet ontevreden over Veilig Thuis, maar vindt wel dat de overdracht beter kan. ‘Het is voor de gemeente van belang om alle ins en outs rond de casus te weten. In een papieren overdracht ontbreekt de mogelijkheid tot het stellen van verdiepingsvragen’, laat een woordvoerder van de gemeente per mail weten.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland