Volledig scherm
PREMIUM
De rode omlijning markeert de locatie waar het zonnepark in Heijen gepland is. Rechtsonder camping De Schaaf, linksonder de hallen van Arvato Logistics. © Gemeente Gennep

Gennep: zonnepark Heijen mogelijk ondanks bezwaren van omgeving

GENNEP / HEIJEN - Het Duitse bedrijf Solar Kronos mag achter camping De Schaaf in Heijen een zonnepark van 10 hectare aanleggen. De gemeente Gennep wil een verklaring van geen bedenkingen afgeven voor zo'n zonne-akker. 

Drie zienswijzen - van een omwonende, dorpsvereniging Hèjje Mojjer en camping De Schaaf - zijn volgens burgemeester en wethouders geen aanleiding om het zonnepark tegen te houden. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Historie Genneper Huys komt in Limburgse Archeoroute-app tot leven
    Video

    Historie Genneper Huys komt in Limburgse Archeorou­te-app tot leven

    GENNEP - Je staat bij de plek waar ooit de burcht Genneper Huys en de Franken-nederzetting lagen in de uiterwaarden van de Maas bij Gennep. Als je op de smartphone de app van de Limburgse Archeoroute opent, zie je hoe het er hier vele eeuwen geleden moet hebben uitgezien. Het Genneper Huys was een burcht en versterkte vesting langs de Maas bij Gennep. De Frankische nederzetting uit de vijfde eeuw moet bij de Stamelberg hebben gelegen.

Maasland