Genneps wethouder schiet Boels Ladies Tour fraaie Noord-Limburg in

VIDEO EN FOTO'SGENNEP -  Voor het vijfde jaar op rij doet Boels Ladies Tour Gennep aan. En dit jaar voor het eerst als start - en finishplaats. Dat betekende deze donderdagmiddag dat Gennep een klein feestje vierde. De hele Niersstad stond in het teken van de Ladiestour en bij de start vanaf de Markt richting Zandstraat stonden dan ook aardig wat liefhebbers achter de dranghekken. 

Anders dan andere jaren was het nu wethouder Peperzak die het startschot loste en de wielrensters het fraaie, vlakke Noord-Limburgse landschap in stuurde. Burgemeester Peter de Koning, zelf groot wielrenliefdhebber is op vakantie. 

(Tekst gaat onder de foto verder)

Annemiek van Vleuten legde desgevraagd nog even uit hoe zij de dag eerder de 'berg'-etappe in Nijmegen op haar naam had kunnen schrijven dankzij de hulp van haar ploeggenoot. Van Vleuten werd net als de andere renners op de Markt aan het publiek voorgesteld. 

(Tekst gaat onder de foto verder)

Volledig scherm
Ploegenpresentatie op de Markt in Gennep © DG

De verwachting is dat de finish in Gennep bij de Zandpoort (Jan Lindersplein) iets na 16 uur zal zijn. De vrouwen rijden zo'n 130 kilometer. 

Volledig scherm
De presentatie van de ploegen op de Markt in Gennep. © DG
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland