Volledig scherm
PREMIUM
Geiten. © ANP

Gennepse politiek wil rem op komst nieuwe geitenhouderijen

GENNEP - Politieke partijen in Gennep waarschuwen voor een 'wildgroei' aan geitenfarms in de gemeente Gennep. Vooral het actuele verbod op de bouw van geitenboerderijen in de provincies Gelderland en Brabant zou bedrijven richting Noord-Limburg kunnen lokken.

Er zijn wat de Gennepse politiek betreft geen belemmeringen om van een huidige nertsenfokkerij aan de Biezendijk in Ottersum een geitenhouderij te maken. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Miljoenen extra nodig om brandweer Noord-Limburg paraat te houden
    PREMIUM

    Miljoenen extra nodig om brandweer Noord-Lim­burg paraat te houden

    GENNEP - De paraatheid van de brandweer in Noord- en Midden-Limburg staat zwaar onder druk. Door een gebrek aan brandweerpersoneel kunnen sommige blusploegen niet meer uitrukken. Soms zijn brandweerposten weken achter elkaar niet bemand. Een onwenselijke situatie die de gemeenten in het verzorgingsgebied dat zich uitstrekt van Mook via Gennep tot Susteren-Echt samen moeten verbeteren. Daarvoor zijn miljoenen euro's extra nodig bovenop wat de gemeenten al betalen aan de Veiligheidsregio.

Maasland