Volledig scherm
De Raad van State, foto ter illustratie © ANP XTRA

Gennepse probeert nieuwe hoogbouw te voorkomen: ‘De bewoners kijken straks op mijn dakterras’

DEN HAAG / GENNEP - Een bewoonster van de Molenstraat in Gennep probeert met een rechtszaak bij de Raad van State de bouw tegen te houden van twee appartementen aan de Zuid-Oostwal.

De bewoners kijken straks op mijn dakterras en het gebouw houdt veel zon- en daglicht tegen, schrijft de vrouw aan de Raad van State. De buurtbewoonster verscheen deze week niet op de rechtszitting bij de hoogste bestuursrechter. De gemeente Gennep en bouwer Nebuvast waren er wel om de verleende vergunning te verdedigen.

‘Uitbreiding’

Over het terrein is al het een en ander te doen geweest. Eerst gaf de gemeente een vergunning voor twee woningen onder een kap. Het bestemmingsplan gaf daar toestemming voor, dus die vergunning kon zonder gedoe verleend worden. De tweekapper is er echter nooit gekomen omdat er geen belangstelling voor was. 

Op verzoek van Nebuvast verleenden burgemeester en wethouders in 2017 een vergunning voor twee appartementen. Daar gaf het bestemmingsplan geen toestemming voor. Om het plan er toch door te krijgen deed de gemeente alsof de twee appartementen een uitbreiding zijn van het bestaande appartementengebouw van de Zuid-Oostwal 4.

Liever die tweekapper

De bewoners van de twee nieuwe appartementen gebruiken straks de lift en het trappenhuis van het bestaande gebouw. De bewoonster van de Molenstraat zegt dat de vergunning niet verleend had mogen worden omdat die niet past in het bestemmingsplan.

Ze ziet hoogbouw naast haar woning niet zitten. Ze denkt dat haar huis minder waard wordt en wijst erop dat ze veel minder last zou hebben als het plan met de tweekapper was uitgevoerd.

Uitspraak van de Raad van State over ongeveer zes weken.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland