Gennep van boven in 2012.
Volledig scherm
Gennep van boven in 2012. © Theo Peeters

Gennepse reünie door corona een jaar later

GENNEP - De reünie van (oud)Gennepenaren uit de oude kern op 19 april is vanwege de coronacrisis verplaatst naar volgend jaar. De nieuwe datum is 18 april 2021.

,,Wij hadden ons er erg op verheugd, maar de situatie laat het niet toe”, zegt Tonny Wilbers, een van de vier organisatoren. ,,Zo’n driekwart jaar hebben wij hard aan de voorbereidingen gewerkt. Wij hadden al een tent geregeld om deze op de Markt voor Hotel de Kroon te plaatsen, zo veel interesse was er.”

242 mensen hadden zich opgegeven voor de derde reünie. De eerste was in april 2000. De tweede volgde tien jaar later. De derde zou op 19 april plaatsvinden.

Oude filmopname

De naam van de reünie - Rondum de Mèrt ien 1960 - verwijst naar een oude filmopname uit 1960. Voor de laatste editie werden vijfhonderd uitnodigingen verstuurd aan Gennepenaren, die wonen of gewoond hebben in de straten rondom de Markt.

De meeste deelnemers zijn op leeftijd. ,,Onze buurt wordt iedere keer kleiner, maar onze herinneringen worden steeds dierbaarder”, vertelt Wilbers. ,,Na de laatste reünie zijn wij allemaal tien jaar ouder, verstandiger en grijzer geworden. De ene is wat meer gerimpeld, de andere heeft een kale kop. Wij wilden minimaal nog één keer met zo veel mogelijk mensen bij elkaar komen.”

Risicogroep

Het organisatiecomité stuurde afgelopen week een brief naar de deelnemers over de afgelasting, maar tevens ook het bericht over de verplaatsing naar 2021. Penningmeester Ted Noij: ,,Wij vinden het reuze jammer, zelfs spijtig, tot dit besluit te moeten komen, maar we hadden geen andere keus. Grootschalige evenementen mogen niet, maar daarnaast bevinden de meeste van onze (oud-)Gennepenaren zich in de risicogroep van de ouderen, die het meest bevattelijk is voor het coronavirus.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland