Volledig scherm
Wethouder Janine van Hulsteijn. © De Gelderlander

Gennepse wethouder trouwt vrienden

GENNEP - Wethouder Janine van Hulsteijn (VVD) van Gennep zal binnenkort een huwelijk sluiten. Het gaat om een huwelijk van vrienden. Ze is voor die gelegenheid benoemd en beëdigd tot trouwambtenaar (buitengewoon ambtenaar burgerlijke stand, BABS), maar kan vaker huwelijke sluiten. 

In sommige gemeenten is het mogelijk een vriend of bekende voor de gelegenheid te laten benoemen en beëdigen tot je persoonlijke trouwambtenaar. Gennep doet dat in principe niet, volgens een gemeentewoordvoerder onder meer omdat de beëdiging in Roermond is. ,,Dat is allemaal nogal omslachtig. Maar we krijgen de vraag eigenlijk ook nooit.’’

Van Hulsteijn is de komende jaren dus beschikbaar als trouwambtenaar, maar verwacht niet die rol vaak te vervullen. ,,We hebben prima BABS’en hier.’’

Gennep heeft vier andere trouwambtenaren: Petra Dikschei-Krebbers, Willy Piepenbrock, Lilian Schouteten-Hermans, Marianne ten Haaf-Janssen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland