Een tractor sproeit gif op het land. Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Een tractor sproeit gif op het land. Foto ter illustratie. © Shutterstock

Gifprobleem bij winning drinkwater in Limburg

GENNEP/GRUBBENVORST - Landbouwgif bedreigt en bemoeilijkt de winning van drinkwater in Limburg. Dat geeft de Waterleiding Maatschappij Limburg (WML) aan. WML kampt al op twee plekken in Limburg met verontreinigingen in de diepe putten waaruit drinkwater wordt opgepompt. Dat probleem kan zich op meer plaatsen gaan voordoen, vreest het waterbedrijf.

4 reacties

 • Ouderot

  3 jaar geleden
  Lezen Rob; meer dan 50 jaar geleden! Volgens mij roeptoeter jij wat zonder kennis van zaken/ gebruik. Particulieren richten meer schade aan dan de agrarische sector!!
 • Rob

  3 jaar geleden
  En maar roundup blijven gebruiken...... zucht..... wanneer stopt dit! Roundup komt ook in het grondwater terecht.
 • ikke

  3 jaar geleden
  Tja Maarten, op andere plekken hebben ze bestrijdingsmiddelen in water aangetroffen die in dat gebied helemaal niet gebruikt worden in de landbouw, maar deze middelen zitten wel in 50 vrij verkrijgbare middeltjes die de burgers gewoon kunnen kopen en volop gebruiken ( zonder verstand te hebben hoe ze moeten gebruiken, dus in veel te hoge concentraties zodat er heel veel afspoelt) en dus daarom heel veel in het oppervlaktewater gevonden worden...! Raar dat de landbouw dan toch altijd de schuld krijgt van bepaalde groeperingen...
 • Maarten

  3 jaar geleden
  We netjes om te vertellen dat de gewasbeschermingsmiddelen die nu in de putten gevonden worden ruim 50 jaar geleden gebruikt werden en al lang niet gebruikt mogen worden omdat ze te gevaarlijk zijn.Hoe zit het eigenlijk met  de hormonen(anti-conceptiepil) in het rioolwater?