Volledig scherm
De hennepkwekerij in Heijen. © Politie

Hennepkwekerij met 255 planten ontdekt en geruimd in Heijen

HEIJEN - In een woning in Heijen is dinsdag door de politie een hennepkwekerij ontdekt. In het huis troffen agenten na enig zoekwerk 255 planten aan. De eigenaar probeerde volgens de wijkagenten de hennepplanten te verstoppen. Dat lukte dus niet.

Volgens een Gennepse wijkagent werd voor de installatie van de hennepkwekerij illegaal stroom afgetapt. De eigenaar is aangehouden en moet zich voor de rechter verantwoorden. De kwekerij en de planten zijn vernietigd. 

De kans bestaat dat de burgemeester van Gennep de woning waar de hennep werd gekweekt tijdelijk gaat sluiten. Volgens de Wet Damocles mag de burgemeester een pand waar illegale praktijken hebben plaatsgevonden voor een bepaalde tijd sluiten. Daarmee wordt voorkomen dat herhaling van de feiten mogelijk is.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland