Volledig scherm
PREMIUM
Besloten vergadering over het vertrek van burgemeester Dde Koning in Gennep. Op de foto de wethouders Peter Lucassen (rechts) en Rob Peperzak. Links raadslid Joy Hillebrand (PvdA). © Theo Peeters

Hoe ‘Het Geheim van Gennep’ werd besproken in kamer 0.25

GENNEP - Waarom moest burgemeester Peter de Koning voortijdig weg uit Gennep? De politiek werd maandagavond bijgepraat. In vertrouwen.

Het is het best bewaarde geheim van het moment in Gennep: de ware reden achter het plotselinge vertrek van burgemeester Peter de Koning deze zomer. Raadsleden worden deze maandagavond in beslotenheid bijgepraat in kamer 0.25 van het gemeentekantoor. ‘Deze deur goed sluiten a.u.b.’, staat er op een sticker op de buitendeur.

De Koning stapte deze maand op nadat de wethouders het vertrouwen in hem opzegden. Waarom ze dat precies deden, is nog altijd onduidelijk. Er zijn veel geruchten, maar het meest aannemelijke verhaal lijkt dat het nieuwe college van burgemeester en wethouders bestond uit botsende karakters. Dat is geëscaleerd. 

Het gaat in ieder geval niet om een graai in de kas of strafbaar gedrag, zweren betrokkenen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland