De haven van Heijen die op de nominatie staat om helemaal verbouwd en uitgebreid te worden.
Volledig scherm
PREMIUM
De haven van Heijen die op de nominatie staat om helemaal verbouwd en uitgebreid te worden. © Theo Peeters

Hoe klinkt een berg grind onder water? Gennep wil het eerst weten, voor er een depot komt in deze plas

HEIJEN - Als je op een woonark woont, hoeveel last heb je dan van een schip dat grind in de plas stort? Dat moet opnieuw onderzocht worden, zeggen burgemeester en wethouders van Gennep nu. En zo gaat er een streep door een belangrijk deel van de plannen voor uitbreiding van de haven in Heijen. Tenzij het wel meevalt met die overlast.

Het idee om de haven van Heijen uit te breiden bestaat al jaren, maar ligt nog altijd gevoelig. De bedrijven AVG en Teunesen Zand en Grint BV willen de haven verruimen. Dat willen ze doen door onder meer een nieuwe geul te graven in de landtong tussen de Maas en het huidige havengebied. Er moet ook een onderwaterdepot voor grind komen, bedoeld om grind te bewaren op dagen dat de kade vol ligt.

Bewoners van de woonarken in de Paesplas vrezen geluidsoverlast. ,,Onder water draagt geluid verder’’, zegt bewoner Will Verwer. ,,Van bijvoorbeeld de schroef van een schip schrik je je rot.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland