Volledig scherm
PREMIUM
Ex-burgemeester van Gennep Peter de Koning samen met zijn partner Edith. © Theo Peeters

Hoe Team De Koning moet leren leven met het raadsel van Gennep

INTERVIEWGENNEP - Het is misschien wel de meest wonderlijke val van een burgemeester ooit: Peter de Koning (65) vertrekt uit Gennep maar zegt volstrekt niet te weten waarom. Of toch, een beetje? ,,Ik zeg juist: wrijving geeft glans.’’

,,Nou. Vertel eens. Wat zijn jullie eigenlijk te weten te komen over mij?”

Peter de Koning, tot deze maand burgemeester van het Noord-Limburgse Gennep, heeft ingestemd met een interview. Belooft, na maanden van speculaties en geroddel, zijn kant van het Waarom Moest De Burgemeester Weg Mysterie te vertellen. Heeft voor deze gelegenheid zijn partner Edith meegenomen - hij spreekt graag van ‘Team De Koning’. Maar voordat er vragen kunnen worden gesteld, wil hij in een achteraf hoekje van Hotel De Kroon eerst zelf een antwoord van de verslaggevers.

Eens kijken. Wat zijn we te weten gekomen tijdens onze voorbereiding op het interview? Wat zijn de bijvoeglijke naamwoorden die vriend en vijand in Gennep (zeven jaar eerste burger), Steenbergen (twee jaar VVD-wethouder) en Ridderkerk (vier jaar VVD-wethouder) bij een stevig rondje bellen zoal bezigen? Gedreven, zakelijk, ter zake kundig, toegankelijk, ambitieus, goed met woorden. Ook: ijdel, verwaand, hautain, control-freak. Edith: ,,Control-freak, dat klopt wel.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland