Volop belangstelling voor de discussie over knarrenhof of ouderenspeelplaats in Gennep.
Volledig scherm
PREMIUM
Volop belangstelling voor de discussie over knarrenhof of ouderenspeelplaats in Gennep. © DG

Hondenspeelplaats moet wijken voor ‘Knarrenhof’ in Gennep

GENNEP - Er komt waarschijnlijk toch een ‘Knarrenhof’ aan de Kalboerstraat in Gennep. Die woonhof met zo'n 20 huizen voor ouderen leek kansloos op die plek omdat op de beoogde bouwlocatie een hondenspeelplaats moest komen. Een motie van oppositie-raadsfracties PvdA en D66 om de nieuwe woonvorm mogelijk te maken, kan nu op steun van een politieke meerderheid rekenen. 

Ook het college van burgemeester en wethouders lijkt te zwichten voor de overtuigingskracht van de pleitbezorgers van de Knarrenhof. In een memo aan de raad zegt het college dat aan de Kalboerstraat eventueel een tijdelijke hondenspeelplaats kan worden aangelegd. Op het moment dat de bouw voor de Knarrenhof kan beginnen, zou de hondenspeelplaats moeten verkassen. Daarmee lijkt de weg vrij voor de ontwikkeling van de ouderenwoningen aan de Kalboerstraat. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland