Volledig scherm
De trailer klapte uit elkaar bij het ongeluk. De tegenligger kwam ondersteboven op de weg te liggen. © Theo Peeters

'Ik zag de auto op me afkomen, hij botste vol tegen de paardentrailer'

HEIJEN - Het paard van John Deenen uit Heijen stond woensdagochtend ineens op de N271 bij Milsbeek nadat een tegenligger zijn trailer ramde. „Ogenschijnlijk is ons dressuurpaard er zonder kleerscheuren vanaf gekomen”, vertelt de Heijenaar. „Maar helemaal zeker is dat niet, vanmiddag komt de dierenarts voor controle.”

„Ik kwam vanuit Groesbeek rijden, daar had ik net gelest met het paard. Bij Milsbeek zag ik ineens een auto op me afkomen. Hij miste mij, maar botste vol tegen de zijkant van de paardentrailer. Die is compleet uit elkaar.”

Op kop
De tegenligger sloeg over de kop en kwam ondersteboven op het wegdek terecht. Door de klap kwam ook de combinatie van Deenen aan het slingeren en botste tegen een andere auto. De bestuurster dat voertuig auto raakte lichtgewond.

Sigaret
Hetzelfde gold voor de tegenligger. Later werd duidelijk dat hij een sigaret uit het raam had willen gooien. „Dat ging mis, dus probeerde hij de sigaret weer te pakken”, weet Deenen. „Direct na het ongeluk was ik natuurlijk erg boos. Inmiddels is dat alweer iets afgezwakt. Gelukkig is er niemand ernstig gewond geraakt. Maar we maken ons wel zorgen over ons paard.”

Het dier, een ruin die op ZZ-niveau loopt, staat inmiddels weer op stal in Heijen. De dierenarts is woensdagmiddag nog langsgekomen en hij heeft het paard pijnstillers gegeven. Volgens de eigenaar wordt vrijdag meer duidelijk over de conditie van het dier. De N271 was lange tijd afgesloten vanwege onderzoek en opruimwerkzaamheden.

Video: Theo Peeters

Maasland