SumMmerbier
Volledig scherm
SumMmerbier © De Limburger

In Gennep drinken ze SumMmerbier dit weekend

GENNEP - Tijdens de achtste editie van SumMmertime worden zaterdag de smaakpapillen verwend. In samenwerking met lokale (horeca-)ondernemers presenteert de organisatie van het zomerfeuilleton Gennep pruuft. In de Niersstad wordt zaterdagmiddag en -avond het speciaal gebrouwen SumMmerbier geserveerd. Bezoekers doen zich verder te goed aan hapjes en muziek.

In samenwerking met slijterij Rob Takken, slijterij John van de Kamp, Brasserie ’t Geveltje, Hotel de Kroon, Café de Typhoon en De Stadsherberg worden er diverse soorten bieren verschonken waaronder SumMmerbier. Dit speciaal biertje is een heerlijk licht blond biertje, vol van smaak en goudgeel van kleur.

Bezoekers van Gennep Pruuft kunnen bij deelnemende ondernemers kaarten voor deze activiteit kopen. In de voorverkoop krijgen ze voor 17,50 euro niet alleen een glas, maar ook bonnen voor bier en een hapje. Aan de kassa op zaterdag kosten deze kaarten 20 euro. 

Dialect

Het SumMmertime-programma begint zaterdag iets later. De aanvang is deze keer 15.30 uur, maar daarna gaat het programma met drie bands door tot in de late avond. Like Cross Roads trakteert het publiek op rustige jazz, Latin, blues, pop maar ook Nederlandstalige liedjes. Smaakvolle niet opdringerige sfeervolle muziek die perfect past bij een evenement als Gennep Pruuft.

Prat op Plat staat in het voorprogramma en brengt eigentijdse nummers in Brabants dialect. ’s Avonds beklimt de achtkoppige formatie the DoMu Brothers uit Tilburg het podium. Met nummers van Toto tot Marco Borsato en van Stevie Wonder tot Phat Phunktion krijgt het publiek een gevarieerd optreden te zien.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland