Een andere milieustraat, hier die in Haps.
Volledig scherm
Een andere milieustraat, hier die in Haps. © Ed van Alem

In Heijen komen er verkeersregelaars bij de milieustraat om nieuwe files te voorkomen

HEIJEN - Verkeersregelaars moeten de drukte op de milieustraat in Heijen op vrijdag voortaan in goede banen leiden. Het er zo druk dat sommige bezoekers zeggen uren te moeten wachten. Het CDA vraagt de gemeente nu om ruimere openingstijden.

De milieustraat is normaal gesproken op vrijdag en zaterdag geopend. Maar door de maatregelen tegen het corona-virus ruimen veel mensen hun huis en tuin op. Daardoor is het, zoals bij veel milieustraten, druk aan de Groote Heeze in Heijen.

,,Ik heb er zelf nog geen last van gehad, hoewel ik in de tuin bezig ben. Maar ik zag op Facebook dat er mensen zijn die twee uur hebben moeten wachten’’, zegt raadslid Jos Sutmuller van het CDA.

Exorbitant

Hij vraagt burgemeester en wethouders de openingstijden van de milieustraat te verruimen. ,,Ik heb het gevoel dat we hier iets kunnen betekenen voor onze inwoners.’’

Verder vraagt het CDA de tarieven aan te passen. Tot 2 kubieke meter afval betaal je in Gennep 15 euro. Dus al kom je maar een kofferbak legen: je betaalt altijd even veel, zegt Sutmuller, die dat exorbitant vindt. Hij vermoedt een verband met illegale dumpingen in de natuur.

Maasland