Volledig scherm
PREMIUM
Wilde zwijnen. © ANP / Erik van 't Woud

Jagers waarschuwen voor explosieve groei aantal wilde zwijnen

GENNEP/ MOOK - Zonder tijdig ingrijpen kan het aantal wilde zwijnen in Noord-Limburg en Zuid-Gelderland toenemen tot oncontroleerbare hoeveelheden. Daarvoor waarschuwt de Wildbeheereenheid (WBE) Maas & Niers, actief in de gemeenten Gennep en Mook en Middelaar.

Komende maandag belegt de WBE hierover een bijeenkomst in Ven-Zelderheide, waarvoor onder meer gemeenten, particuliere terreineigenaren, Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten, IVN, waterschap en LLTB zijn uitgenodigd. Doel: komen tot afspraken om te voorkomen dat de everzwijnpopulatie uit de klauwen loopt.

Dergelijke zogeheten schadetafelgesprekken worden inmiddels in de hele provincie Limburg gehouden, op initiatief van de Faunabeheereenheid Limburg. Maas & Niers is een van de laatste van de 35 Limburgese WBE's die dit op lokaal niveau van de grond probeert te krijgen. Daar is de bijeenkomst van maandag op gericht.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland