Volledig scherm
PREMIUM
Het Regio-orkest Oost Brabant o.l.v. Bart van Zutven © Tjeu van Ras

Jubilerend Regio-orkest Oost-Brabant (ROB) viert feest in de regio

WANROIJ / MILL / GENNEP - Het Regio-orkest Oost-Brabant (ROB) viert zijn 12,5 jarig bestaan met drie concerten in de regio. Zaterdagavond is het project-harmonieorkest het feestvarken in ’t Wapen van Wanroij in Wanroij. Op 18 januari spant het ROB samen met muziekvereniging St. Jan in Myllesweerd in Mill en een dag later is er een samenwerkingsverband met harmonie Unitas et Fidelitas in Pica Mare in Gennep.

Bart van Zutven (43) uit Hernen is vanaf het begin dirigent van het ROB. Hij kijkt met veel positieve gevoelens terug op zijn tijd met het ROB.

,,In het begin was het het broertje van het regionale Vierdaagse Orkest. Muzikanten daarvan wilden graag vaker spelen. Ik heb de stoute schoenen aangetrokken en het orkest opgericht. Er was altijd vraag naar het ROB, zowel van de kant van de muzikanten als van het publiek. Over bezoekersaantallen hebben we nooit te klagen. Het is altijd fijn als je voor een volle zaal kan spelen.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland