Volledig scherm
Een feesttent bij de kermis in Milsbeek, terug van weggeweest. © Mart van Lokven

Kermistent keert na jaren terug
in Milsbeek

MILSBEEK - Het was jaren een begrip in Milsbeek: de volgepakte kermistent waar artiesten zoals Frans Duijts optraden. Drie jaar geleden stierf de tent een stille dood, maar eind deze maand blazen Milsbekenaar Hans van Dijck en zijn vriendin Desiree den Ouden het podium nieuw leven in. 

,,Tijdens de kermis was er voor jongeren nauwelijks nog iets te doen", zegt de 29-jarige Van Dijck, in het dagelijks leven beheerder van multifunctioneel centrum Maldensteijn in Malden. ,,De kermis in ons dorp is leuk. Er staat een draaimolen, er zijn kraampjes en botsauto's, maar voor jongeren ontbreekt het 'tentgevoel'. De charme van een feest in een tent is weg."

Quote

Als de tent een succes wordt, kijken we of we volgend jaar een grotere kunnen neerzetten

Hans van Dijck

Honderden Milsbekenaren hebben fraaie herinneringen aan de feesttent die tijdens de kermis jarenlang een centrale rol speelde.  Eerst stond die bij café De Pet, dat stopte, later bij De Haas, een bedrijf dat spullen verhuurt voor evenementen.  

In de tent die dit jaar aan de Kempkesstraat verrijst, kunnen 350 mensen terecht. Op zaterdag 29 september treedt coverband Project X op. Een dag eerder is er een coladisco voor de jeugd. 
Het gaat om een proef. ,,Als de tent een succes wordt, kijken we of we volgend jaar een grotere kunnen neerzetten, of er een extra dag aan kunnen vastplakken", zegt Van Dijck. ,,Maar eerst kijken we of het lukt en hopelijk hoeft er geen geld bij."

Uitbaters

Tijdens de kermis zijn er ook activiteiten in café Het Centrum en zalencentrum 't Trefpunt. Die uitbaters hebben geen probleem met de terugkeer van de tent. Integendeel. ,,Dit is alleen maar goed voor het dorp en zeker voor de jeugd", zegt Margo Peeters van Het Centrum. Dit jaar treden The Moonlights uit Groesbeek er op. Van Dijck: ,,Ik heb vantevoren mijn plannen voor een tent voorgelegd aan de mensen van Het Centrum en 't Trefpunt. Ik wil in het dorp geen scheve gezichten."

Van Dijck bedacht het plan voor de tent samen met vriendin Desiree den Ouden. ,,Dit is voor ons ook leerzaam. Ik werk in de horeca en Desiree volgt de studie hotel- en evenementenmanagement aan de TIO in Utrecht. We kunnen nu extra ervaring opdoen."

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland