Isa en Maud zamelen geld in voor Serious Request. Dit keer met het schilderen van hoefijzers.
Volledig scherm
Isa en Maud zamelen geld in voor Serious Request. Dit keer met het schilderen van hoefijzers. © Ed van Alem

Kinderen uit Heijen knutselen hoefijzers tegen mensenhandel

HEIJEN - Nee, dit is geen knutselmiddag voor overblijvers of een gewone dag uit het leven van een creatieve kostschool. Deze geschilderde hoefijzers leveren een bijdrage in de strijd tegen mensenhandel: dat leek Maud en Isa (beiden 12) uit Gennep namelijk wel een goed idee. 

Ze zamelen namelijk geld in voor 3FM Serious Request 2019, dat dit jaar in het teken staat van eerder genoemd goed doel. Erg druk was het in Heijen vandaag niet. Maar dat maakt het tweetal niet uit. Ze grijpen alles aan om het geld in te zamelen. 

Teller

Half november begonnen Maud Sutmuller en Isa Giesbers al met hun actie, die er vooral uit bestaat ondernemers en bedrijven te helpen. Door tassen te labelen of poppenkast te spelen verdienen ze geld, dat dan weer naar het Rode Kruis gaat. Het beoogde streefbedrag (400 euro) hadden ze snel bij elkaar. Na een zondagmiddag hoefijzers schilderen en ponyritjes verzorgen bij manege Bergemo in Heijen staat de teller nu op 730 euro.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland